12 TEMMUZ 2018

Şiran Seydibaba Tomara şelalesi Kültür ve turizm festivali Şiir ve Kompozisyon yarışması

Etkinliğin Adı

Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Düzenleyen

Şiran Belediye Başkanlığı Festival Komitesi

Kapsamı

Türkiye Geneli

Hedef Kitlesi

15 Yaş Üstü Herkes

Ödüller

Birincilere : YARIM ALTIN
İkincilere   : ÇEYREK ALTIN
Üçüncüye  : GRAM ALTIN

0 456 511 70 21 - 0 555 875 32 29 – 0 533 307 52 12

Son Başvuru Tarihi

30 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ

1. ŞİRAN SEYDİBABA TOMARA ŞELALESİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ

“MEMLEKETİM ŞİRAN” KONULU ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

ŞİİR ŞARTNAMESİ
KONU: "MEMLEKETİM ŞİRAN"

1-Yarışmaya 15 yaş üstü isteyen herkes katılabilir.

2-Eserler (A4) dosya kağıdına 2 sayfayı geçmeyecek şekilde, 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla yazılacaktır.

3- Teslim tarihinden sonra komisyona ulaşan eserler, her ne mazeret olursa olsun değerlendirmeye alınmayacaktır.

4- Eserlerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve bir yerde yayınlanmamış, herhangi bir yerden alıntı yapılmamış, özgün eserler olması gerekmektedir.
5- Yarışmaya aynı kişi bir eserle katılabilecektir.

6-Şiirin yazılı olduğu kağıda sadece şiir ve şairin rumuzu yazılacak, başka herhangi bir ibare yazılmayacak, şartname sonundaki etiket formatı doldurulup zarf üzerine yapıştırılacaktır.

7-Eserler incelenirken;

a)Konuya uygunluk,

b)Şiirsellik,

c)Yazım, noktalama ve dilbilgisi kurallarına uygunluk,

d)Planlama,

e)İfade özellikleri ve imgeler

ölçütlerinde değerlendirilecektir.

KOMPOZİSYON ŞARTNAMESİ:
KONU: "MEMLEKETİM ŞİRAN"

1- Yarışmaya 15 yaş üstü herkes katılabilir.
2- Eserler (A4) dosya kağıdına 2 sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla yazılacaktır.

3-Teslim tarihinden sonra komisyona ulaşan eserler, her ne mazeret olursa olsun değerlendirmeye alınmayacaktır.
4-Eserlerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve bir yerde yayınlanmamış, herhangi bir yerden alıntı yapılmamış, özgün eserler olması gerekmektedir.

5- Yarışmaya aynı kişi bir eserle katılabilecektir.

6- Kompozisyonun yazılı olduğu kağıda sadece kompozisyon ve yazarın rumuzu yazılacak, başka herhangi bir ibare yazılmayacak, şartname sonundaki etiket formatı doldurulup zarf üzerine yapıştırılacaktır.

6-Eserler incelenirken;

a)Başlık,

b)Anlatım Düzeni (Planlama),

c)Anlatım Zenginliği,

d)Yazım, noktalama ve dilbilgisi kurallarına uygunluk,

ölçütlerinde değerlendirilecektir.

SON KATILIM TARİHİ : 30 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ SAAT:17:00

BAŞVURU YERİ            : ŞİRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI (Gürkan OĞUZ)

İLETİŞİM                        : 0 456 511 70 21 - 0 555 875 32 29 – 0 533 307 52 12

E-MAİL (Eserleri Göndermek İçin)  : gurkanoguz29@gmail.com , mcansiz29@gmail.com

NOT :
1-Yarışmalara belirtilen tarihte ulaşması şartıyla şahsen yada posta ile başvuru yapılabilir.

2-Eserler Festival Komitesince oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecektir.

3-Değerlendirme sonuçları kesin olacak ve itiraz kabul edilmeyecektir.

4-Eserlerin her türlü yasal sorumluluğu yazarına aittir.

5-Eserler, Şiran Belediyesi’nce yazarının adı belirtilerek basılıp, çoğaltılabilecek ve dağıtılabilecektir. Eser sahibi bunu kabul etmiş sayılacaktır.

ÖDÜLLER :
Birincilere : YARIM ALTIN